Welkom in het gastvrije Denemarken

Op doorreis naar naar Noorwegen zijn we aanbeland in Ribe, een oud stadje in het zuid-westen van Jutland. Doordat de graven rondom de kerk op een gegeven moment geruimd zijn (vanwege de stank) staat de kerk nu in een soort kuil.

Drie meter afstand houden!

De camping in Ribe was de eerste stop met de nieuwe camper. Na het parkeren van de camper tussen de andere caravans in bleek de stroomkabel (een 10-meter verlengsnoer) voor de koelbox net een paar meter te kort. Eenvoudige oplossing was mijns inziens om onze camper iets dichter naar de naast ons staande caravan te verplaatsen. Die actie resulteerde direct in een flinke commotie: "Verruckte Hollander!" riep een plots verhitte buurman (een Deen) van een paar caravans verderop, zonder precies aan te geven wat het probleem was. Na een geslaagde poging tot bedaren begreep ik dat we drie meter afstand moesten houden tot de buren. Dus weer achter het stuur geklommen en de bus op precies de juiste afstand gezet.

Wat mot je?

S'avonds zijn we in het centrum van Ribe wat gaan eten in de Weis Stue. Qua eten en sfeer echt een aanrader, maar de klantvriendlijkheid is minder. Het eerste wat de serveerster naar ons roept is "ik kan aan jullie gezichten toch niet zien of je wil eten of drinken!". Gezien de eerdere ervaringen die dag vraag ik me af of dit een karakterkenmerk is van de Deen of slechts toeval. Ik vermoed het laatste. We bleken aan de start van de "nachtwaker rondleiding" te zitten. Die nachtwaker, gekleed in tradionele kledij, start zijn rondleiding met het zingen van een oud Deens liedje. Uiteindelijk was het eten meer dan prima, en ook qua locatie echt een aanrader.

Ribe, leuk om even te stoppen, maar voor ons weer snel verder naar het noorden.

results matching ""

    No results matching ""