IPv6

Mijn Internet aansluiting heb ik aangepast zodat het nu ook mogelijk is om met IPv6 het Internet te gebruiken. Niet dat dit direct nodig is, maar het wordt toch door XS4All ondersteund, en zij waren zo vriendelijk om een nieuwe Fritzbox op te sturen. In verband met mijn home-automation toepassingen (CV besturing, Klimaat, Energieverbruik meten) heb ik een aangepaste firmware gemaakt met freetz zodat ik een JeeNode aan de USB-poort kan koppelen.

De eerste poging, zo'n twee weken geleden, mislukte faliekant. Fritzbox erg instabiel, Internet verbinding traag, geen success. Dus snel alles weer teruggezet.

Op 2 februari is er een nieuwe firmware beschikbaar gekomen voor de fritzbox. Na mijn aanpassingen met freetz opnieuw geprobeerd, en...het lijkt nu allemaal prima te werken.

In het verleden is dit ook gebeurd met mijn oude modem, een Fritzbox 7170. De eerste versie van dat apparaat was bij mijn aansluiting niet stabiel. De firmware was kennelijk nog onvoldoende uitontwikkeld. Gelukkig is deze router, een aantal firmware versies verder, een stabiele router geworden. Met de nieuwe 7340 zal wel hetzelfde geval zijn.

Overigens, de aanpassing die ik met freetz heb gedaan op de standaard firmware is het toevoegen drivers voor een seriele poort (ftdi), en een getty zodat het mogelijk is om een seriele console via de USB poort te krijgen. Aan de USB poort van de fritzbox is een JeeNode USB aangesloten, die via de console is ingelogged en zo de koppeling tussen mijn home-automation systemen en Internet verzorgd.

results matching ""

    No results matching ""