Iglo

Het is een tijdje geleden dat er genoeg sneeuw lag om een fatsoenlijke iglo te bouwen. De laatste die ik zelf gemaakt had is denk ik meer dan twintig jaar geleden. Daarvan kan ik me nog herinneren dat er echt geschraapt moest worden om voldoende sneeuw bij elkaar te krijgen. Ook bij het maken van de foto was het standpunt zo gekozen dat het groene gras net niet op de foto stond.

Iglo uit 198X met hond phylax op de voorgrond
Iglo uit 198X met hond phylax op de voorgrond

Met de bakken sneeuw die de laatste dagen uit de hemel viel gaat het een stuk beter. Na het bouwen was was er nog steeds voldoende sneeuw voor een witte achtergrond. Het ziet er mooi wit uit. Mischien had ie nog wel wat groter gekund. In ieder geval pasten we er nu met z'n vieren in voor een kopje warme chocolademelk.

Pien en Klaas in de iglo
Pien en Klaas in de iglo

En nog wat details over de bouw. De iglo helemaal opgebouwd uit sneeuwblokken. Deze blokken worden gemaakt met aangestampte sneeuw in een stevige plastic bak. De blokken worden in een cirkel geplaatst, waarbij iedere nieuwe cirkel steeds wat kleiner wordt, de blokken komen ook steeds schuiner naar binnen te staan.

Iglo tijdens de bouw
Iglo tijdens de bouw

results matching ""

    No results matching ""